В резултат на предприето незабавно преследване и заградителни действия е задържан е микробус, превозвал група мигранти, съобщиха от Министерство на вътрешните работи (МВР)

Заловен е 31-годишният шофьор, опитал да избегне полицейската проверка.

Полицейските действия са осъществени от служители на СДВР и ОДМВР-София. Към 14.30 часа екипи на СДВР засичат микробус, който се е движел с висока скорост по околовръстния път. Шофьорът не спира на подадените сигнали. Незабавно са предприети действия по проследяването и задържането на превозното средство, в които активно се включват полицаи от ОДМВР-София. Според данните до момента, в района на Костинброд, след като преминава през различни улици, шофьорът прави рязко обратен завой към София и преди излизане от Костинброд за малко намалява скоростта и скача от превозното средство, което на собствен ход спира, удряйки три паркирани автомобила.

След кратко преследване водачът – 31-годишен, е задържан. В микробуса е установена група от мигранти, самоопределили се като граждани на Сирия. Огледът на място продължава и в момента.