Голямо количество сексуални стимуланти, парфюмерийни и текстилни изделия с надписи, лога и графични изображения на запазени търговски марки бяха открити в микробус с турска регистрация при съвместна проверка на митническите служители в сектор "Борба с наркотрафика Русе“ в ТД Митница Русе и гранични служители, съобщават от Агенция "Митници“.

На 05.12.2022 г., около 18 ч., в района на ГКПП Дунав мост - Русе митническите и гранични инспектори спират за проверка товарен микробус с ремарке. Превозното средство се управлява от турски гражданин и пътува от Турция за Нидерландия. При извършената проверка на товарното помещение на микробуса митническите служители установяват голямо количество препарати, използвани като сексуален стимулант - общо 58 783 броя сашета, бурканчета, кремове и шишенца, както и 100 парфюмерийни и 145 текстилни изделия с надписи и лога на запазени търговски марки. По първоначални данни откритите стоки са собственост на водача и са закупени от Турция.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Русе, което се провежда под надзора на Районна прокуратура Русе.