Районна прокуратура – Костинброд задържа двама мъже за незаконно отглеждане на коноп в с. Шума и държане на наркотици. Под ръководството на Районна прокуратура - Костинброд се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на наркотично вещество, информират от Апелативна прокуратура -  София.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже от гр. София - К.Б. (на 41 години) и М.М. (на 34 години).

В стопанисван от тях имот, намиращ се в махала "Поповци" в с. Шума, община Годеч, двамата отглеждали растения от рода на конопа. При претърсване на място са били открити 250 растения в различни стадии на растеж и размери.  Открита е  суха зелена листна маса, разпределена в няколко обекта. При извършен полеви тест веществото е реагирало на канабис.

Обвиняемият К.Б. държал наркотик от същия вид в офис в ж.к. "Люлин“ в столицата. Той е привлечен към наказателна отговорност и за незаконно държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие – 10 патрона.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.