Интензивен трафик към две съседни държави. Това сочат данните на Главна дирекция "Гранична полиция" към 7 часа тази сутрин, провери "Фокус".

В посока Румъния и Сърбия е затруднено преминаването през пунктовете за товарни автомобили. За лекотоварния трафик не се съобщава да за проблеми или забавяне от нормалното време за преминаване.

Ето какво сочи сводката на вътрешното ведомство относно граничния трафик:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин " и  ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили.

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Затруднено е преминаването през ГКПП "Кулата“/ "Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП "Промахон“ ще продължат до 16.04.2024 г.

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход за товарни автомобили.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.