За трета поредна година служители на Националната служба за охрана (НСО) са сред най-добрите в турнира по стрелба с пистолет за жени, служители и военнослужещи от структури на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и служби от сектор "Сигурност“. На 9 юни държавната охранителна служба бе домакин на Петото издание на турнира, което се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка на Академията на МВР във Варна.

Служителите на НСО постигнаха второ място в отборната надпревара и трето в индивидуалната, а трима състезатели на службата са сред шестимата с най-високи индивидуални постижения. В упражненията с елементи на прецизна и динамична стрелба участваха 20 отбора с повече от 40 участници от 11 структури. Първите места в индивидуалната и отборната категории заеха представители на Областната дирекция на МВР във Варна и на Академията на Министерството на вътрешните работи.

"В течение на провеждането на петте турнира до момента нивото на стрелковата подготовка на жените от структурите от системата за сигурност непрекъснато се повишава, което е и целта на тези турнири“, коментира главният съдия на състезанието полк. Димитър Маслев от НСО.

Със свои отбори от МВР участие в тазгодишното издание на състезанието взеха Академията на МВР, Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, Главна дирекция "Национална полиция“ и областните дирекции на МВР във Варна, Русе и Пазарджик.

От Министерството на отбраната и от Българската армия участваха представителни отбори на Съвместното командване на специалните операции, Служба "Военна полиция“, Военновъздушните сили и Военноморските сили.

Националната служба за охрана бе домакин за трети път и за втора поредна година на турнира по стрелба за жени от първото му издание през 2018 година.