"Само преди ден споделих за следния проблем – че на въпроси към министри на парламентарен контрол самите министри отказват да предоставят договори, а това е начинът да контролираме разходването на публични средства. Днес получихме съответните договори от служебния министър на отбраната Стоянов, но с изненада установих, че фирмите са заличени. Макар че народните представители имат достъп, включително до класифицирана информация и няма закона пречка имената на фирмите да се оповестяват, те липсват.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ Явор Божанков от парламентарната трибуна, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Преживявам тази обида към Народното събрание и продължавам към цените - с изненада установявам, че и цени няма. Тоест към този момент съм получил информация, че има много договори, сключени за много неща, но не е ясно с кого са сключени и на какви цени и аз не мога да кажа на моите избиратели как служебният министър разходва техните средства. Имам съмнение, че условията не са много изгодни, след като министърът очевидно крие нещо“, продължи той.

Божанков посочи и големия проблем: "Министър, независимо дали служебен или редовен – изпълнителната власт – не се отчита. Той не дава отговор на Народното събрание и съответно – на българските граждани. Не съм вярвал никога, че ще го кажа – това не се е случвало никога при ГЕРБ. Служебният кабинет на Радев надмина Борисов от най-мракобесните му години.“