По делото за катастрофата на бул. "Черни връх“ са разпитани десетки служители на МВР. Никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев. Това каза в "Тази сутрин“ зам.-председателят на Националната следствена служба Ясен Тодоров. 

"Досъдебното производство за катастрофата на бул. "Черни връх“ е на финалната си фаза и ще приключи до две седмици“, каза той и уточни, че е трудно доказването на "полицейски чадър“ над обвиняемия. По-рано от Министерството на вътрешните работи обявиха, че Георги Семерджиев се е ползвал с протекцията на служители на реда, а след катастрофата отново униформени са му оказали помощ.

Прокуратурата и следствието не могат да работят сами. Могат да работят само ако си взаимодействат с МВР и ДАНС, подчерта Ясен Тодоров.

"За да се шофира след употреба на наркотици, някой трябва да ги разпространява. Аз ви казах, че ще има бум на престъпността след закриването на Специализираната прокуратура. Явно по линията в борбата срещу разпространението на наркотици МВР не се справя. Отказа да работи с прокуратурата“, каза още Ясен Тодоров.