Ако Сарафов е бил несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката. Това каза Ясен Тодоров, заместник-директор на Националната следствена служба, във връзка с изказването на гл. прокурор Иван Гешев, че ще иска оставката на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов

"Ситуацията за мен е много неприятна, защото аз от 30 години съм следовател. Следствието и прокуратурата ги чувствам като свой роден дом. Много ми е мъчно за всички следователи и прокурори, които са поставени в едно унизително положение", изтъкна той.

"За голяма моя изненада директорът на НСлС Борислав Сарафов внесе във ВВС предложение за моето освобождаване с мотиви, които откровено не отговарят на истината. Аз не съм ги чел, никой не ме е запознал с тези мотиви. Абсолютно всички медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата. След 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от Сарафов и говорителят на националното следствие, той изрично каза, че по медиите ще се явявам и ще говоря само аз", обясни Тодоров.

"В петък Сарафов прави изявлението си пред БТА, особено второто, което ме втрещи, в което обвинява мен и главния прокурор, че ние сме от страната лошите  и той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в  калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов през последните 12 години. Ако той е бил несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката", отбеляза той.