"Няма да оставим никой в нужда, на тъмно, на студено, без възможност за препитание. Ще подадем ръка на всеки, който се обърне към нас в следващите месеци. За БСП приортет са хората със силна социална политика.“ Това заяви Вяра Емилова, водач на листата на "БСП за България“ в Ловеч, на среща с жените социалистки в Троян на тема "Силата на жените при управлението на кризите".

На срещата присъства Дора Янкова – председател на "Жените социалистки“ в БСП, дългогодишен кмет на Смолян и народен предствител в 38, 42,43 и 44 Народно събрание, Донка Михайлова – кмет на Троян, Розалина Русинова – зам кмет на Троян, Мария Николова – кандидат за народен предствител, общински съветници от Ловеч и Троян и много жени. Домакин бе Елена Ройнева – председател на ОЖС в Троян.

"БСП е лява партия, която говори с езика на хората“, каза пред присъстващите Дора Янкова, като очерта направеното от БСП в социалната сфера в управлението. Хората трябва да имат сигурност и БСП е тази, която може да им я осигури“, добави тя. Донка Михайлова очерта предизвикателствата пред общините в навечерието на предстоящата зима и рискът от липса на отопление за училища, детески градини, социални домове. “Този проблем стои и трбва да бъде решен много бързо с решение на Народното събрание за държавна подкрепа на социалните институции“, подчерта г-жа Михайлова.

"Продължаваме да работим върху закона за защита от домашното насилие, чиято цел е да се разкрият по един кризисен център във всяка област, в който да могат да получават подкрепа лица, претърпели домашно насилие. Такъв център трябва да заработи за област Ловеч“, подчерта Вяра Емилова и добави: "Благодаря за подкрепата, която получих от жените, защото винаги съм вярвала в женската сила, упоритост и съпричастност. Заедно продължаваме напред с нови срещи и нови теми, с които вълнуват обществото и с които можем да помагаме на хората около нас“.