Решението на социалистите е да не подкрепят правителство с премиер Кирил Петков остава. Това заяви секретарят на БСП и на ПГ Вяра Емилова в предаването "Добър ден, България "на Радио "Фокус“.

"БСП е против начина и против самото изгонване на руските дипломати. От информацията, която беше изнесена от ДАНС, няма яснота за какво точно те биват гонени", каза още тя.

По думите й срещу тези хора няма доказателства за шпионаж.

"Както разбираме, освен хора, които са дипломати, са гонени и хора също така, които изпълняват различни професионални задължения, има от типа градинари, готвачи. Затова е много важно когато се взема едно такова решение, то да бъде синхронизирано, и наистина да бъде съгласувано и с коалиционните партньори и всички политически сили, защото то дава голямо отражение на дипломатическите отношения на България в бъдеще, и разбира се, и чисто икономически загуби ние можем да претърпим от това“.

За БСП сега много по-важна е темата за доходите на българите, подчертя Емилова.

"Във вчерашния ден се прие и актуализацията на бюджета. Като социалисти сме много горди, защото близо 22 млрд. ще бъдат отделени изцяло за социална политика. Това е една битка, която БСП води от много време", каза още Вяра Емилова.

Евелина БРАНИМИРОВА