"Възраждане" с трибуна в парламента. "Темата е дневният ред на днешното заседание - изслушванията на изпълнителния директор на Ивайло Филипов и председателя на ЦИК Камелия Нейкова. От "Възраждане" установихме, че подаваните заявлени онлайн са измамни. Подадохме жалби до прокуратурата и до ЦИК. Изслушванията показаха бездействията на държавните институции. Тези изборни измами не се провеждат за първи път", заяви Петър Петров, предаде репортер на "Фокус".

Той припомни, че са подали жалби на изборите на 2 октомври. "Темата на двете изслушвания беше да получим информация какви мерки са предприети. Не чухме за такива. Българските институции бездействат, в лицето на Информационно обслужване" и ЦИК", каза Петров.

"Голяма част от подалите заявления българи не са гласували. Те не са се намирали на територията на страните, за които са подали", убеден е той.

"Очаквахме да чуем какво ще се предприеме, но разбрахме, че от ЦИК се произнасят за всички парламентарни групи, но не и за “Възраждане", коментира депутатът.

"След тези проведени изслушвания, заради липсата на отговори, ние ще сезираме българските и европейските институции за непрозрачността на работа "Информационно обслужване" и ЦИК във връзка с изборния процес в Турция", добави той.

Надяваме се българските институции да си свършват работата, а ЦИК, която решава да си свърши работата, този път да вземе мерки, чрез които да бъдат взети мерки, с които да бъде повишено доверието в изборния процес", каза още Петър Петров.