На пресконференция днес беше представена листата на "Възраждане“ за 9 МИР Кърджали, съобщиха от партията. Кандидатите за народни представители в нея бяха представени от д-р Костадин Костадинов – председател на "Възраждане“ и от инж. Георги Георгиев – водач на листата на "Възраждане“ в 9 МИР Кърджали на предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри октомври 2022 г.



Инж. Георги Георгиев беше част от парламентарната група на “Възраждане“ в 47-то Народно събрание, избран от 9 МИР Кърджали.

Той е завършил Химико-технологичен и металургичен университет, гр. София, специалност "Стъкло, керамика и свързващи вещества“. Има специализация по Технология на неорганичните вещества от Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас. Втори в листата е д-р Венко Вълчев. Завършил е "Хуманитарна медицина“ в Тракийския университет, гр. Стара Загора, работи, като лекар в Ендокринология в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски“. Понастоящем е председател на структурата на "Възраждане“ в Кърджали. Трети в листата е Иван Дафинкичов.

Той е завършил "Радио и телевизионна техника" в Колеж по телекомуникация и пощи – гр. София. Към момента се реализира професионално в сферата на търговията. Четвърти в листата на "Възраждане“ е Николина Колева, която е завършила "Мениджмънт на туризма“ и "Начална педагогика“. Работи, като начален учител в СОУ "Отец Паисий“ – гр. Кърджали. На пето място в листата е Николай Лукаревский. Той е бесарабски българин. В България се занимава със земеделие и животновъдство. Средната възраст на листата е 45 години.