Не смятам, че руската църква има особено влияние върху българското общество. Това заяви народният представител Деян Николов от парламентарната група на "Възраждане" във връзка с експулсираните руски духовници от страната ни, предаде репортер на "Фокус".

"Малко е обидно, защото, доклкото разбрах е по информация на македонските служби и ако всички знаем, че американските служби контролират ДАНС, ако знаем, че турските служби имат вляние у нас, ако  украинските служби си назначиха министър на отбраната, изключително унизително е да се влияем и от македонските служби", каза той.

Според него, ако службите ни са се ръководили от тези на северномакедонските, а не от сосбтвена оперативна информация за наличие на зловредно влияние, това символизира липса на държавност.  

"Ако нашите служби имат информация за шпионска служба или нещо нередно, тогава да, това е нормално решение. Ако просто се водим по това, което службите на Северна Македония са направили, това означава, че ние нямаме държавност и наши собствени служби, които да взимат самостоятелно решения", каза още Николов.