Предприетите мерки дават резултат, натискът по границата намалява. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев по време на инспекция на българо-турската граница, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

От думите на министъра стана ясно, че вече е направен списък на лица, които се занимават с каналджийска дейност и се работи активно с тях.

"Натискът намалява малко, което означава мерките в две посоки са дали резултат. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. Не случайно казах, че по отношение на тях сме обявили война. С цялата сила на полицията и всички възможни сили събрахме информация от всички служби, имащи отношение по този въпрос. Направихме списък с лицата, занимаващи се с тази дейност и цяла седмица се работи активно с тях. Вече дори изтича информация, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им“, разясни още Демерджиев.

Демерджиев съобщи още, че се прави всичко възможно за осигуряване на допълнителни сили по границата с Турция.

"Ще отделим допълнителни сили. Тук на място, защото тук на място се чувства недостиг на именно на ръководен състав, който да координира действията на допълнителните сили, които вече подсигуряват границата. Правим всичко възможно да осигурим повече ръководен състав, по-добра координация и мисля, че резултатите се виждат вече“, категоричен бе вътрешният министър.

Нели СТАВРЕВА