Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова вече втори час е на разпит в сградата КПКОНПИ в центъра на София, предаде репортер на "Фокус".

Обиски и изземвания от ДАНС от кабинета на шефа на Агенция "Митници" Банкова, както и от този на заместника ѝ - Людмил Маринов бяха извършени по-рано днес.

И Банкова, и Маринов са били преди служители на Държавната агенция за национална сигурност. Полицейското присъствие пред Агенцията остана засилено през целия следобед, видя репортер на "Фокус".

По непотвърдена официално информация операцията е свързана с разследване с митичния Николай Николов-Паскал, който от години се спряга за основно лице в един от най-големите контрабандни канали за цигари.

Преди да бъде отведена за разпит от Агенция "Митници" към Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, Банкова коментира, че не познава Паскал, а откакто е на поста се бори с контрабандата.

Пред журналисти шефът на Агенция "Митници" Петя Банкова отрече да познава митичния Паскал.

Според БНТ по във връзка с акцията в агенция "Митници“ от ДАНС в столичен хотел е задържан български гражданин с инициали М.Д. Направен е бил и обиск на автомобила му.