Тази нощ в София са извършени обработки срещу заледяване във всички райони на Столична община. Температурите са отрицателни и достигнаха до -8 градуса. Извършени са обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, мостове, Южната дъга на околовръстен път, както и пътищата между селищата в районите Панчарево, Кремиковци и Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Столичната община

В момента градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.

И към този час продължават обработки на основни улици в част от районите в централна градска част. Предстои да започне почистване на пространствата около спирките на градския транспорт.

Извършва се избутване на сняг и опесъчаване на пътищата в Природен парк Витоша: Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

На терен в готовност са над 60 снегопочистващи машини. Работата на почистващите фирми контролират екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Напомняме на шофьорите да тръгват на път само с автомобили оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Етажните собствености, търговските и бизнес обекти да почистят прилежащите на съответните си имоти площи.