През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево. До обяд, главно в Дунавската равнина, ще бъде с мъгла или ниска облачност. В повечето места ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, малко по-високи по Черноморието, в София - около минус 2°; максималните ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с мъгла, в София - около 9°. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Евгения Егова.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 7°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде близко до средното за декември.

През дните до края на седмицата ще се задържи сухо и сравнително топло за периода. В Югозападна България ще бъде почти тихо, в останалата част от страната ще духа вятър от западната четвърт, предимно слаб. Сутрин на места в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Временно усилване на вятъра в Дунавската равнина ще има в събота и през нощта срещу неделя; тогава ще има и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места в източните райони е възможно слабо и за кратко да превали. Температурите ще продължат да се повишават и максималните към неделя ще достигат 15°-17°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.