През нощта от север облачността над страната временно ще се увеличи, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София около минус 2°, предаде за "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ Христо Христов.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще бъде умерен. Ще бъде предимно слънчево на места с временни увеличения на облачността, главно над Северна България. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 15.02.2023, 16.02.2023 и 17.02.2023

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, предимно слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен. Облачността ще е променлива, след обяд над много райони намаляваща до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°. През следващите дни затоплянето ще продължи. След временно стихване, вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в петък до умерен. Времето ще бъде слънчево, в четвъртък сутринта ще е почти тихо и на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В петък ще има временни увеличения на облачността, средна и висока.

Дежурен синоптик: Христо Христов