Днес ще е предимно облачно. Валежите ще продължат, като по-значителни ще са главно в планинските райони. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен югозападен вятър. След обяд в задната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. В Северозападна България температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между 5° и 8°, докато в останалата част от страната ще е топло и максималните ще са между 14° и 19°, в София - около 15°. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е предимно облачно, ветровито, с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, само по най-високите части - от сняг. На много места в масивите от Западна България количествата ще са значителни. Ще има и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлува студен въздух и отначало в западната част на Стара планина дъждът ще преминава в сняг. Ще бъде сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 5°.