Завърнахме се ударно. Имаме много приятни участия на много хубави сцени и очакваме с нетърпение да ударим с "Дубиоза колектив“ на 2 август в Созопол. Това каза вокалистът на "Обратен ефект“ Николай Попов в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

След тригодишна пауза групата отново се събира. "Имаше нужда от почивка, от осмисляне. Ние бяхме "на педали“ 23 години, без почивка. Почти всяка седмица имахме по две участия, а това наистина може да те накара да прегориш в един момент. Започнахме с много голям хъс. Намерихме и нов китарист, който е доста по-млад от нас – Мартин Събков, познат от "Гласът на България“ и група "Roadwire“. Освен че е невероятен китарист и певец, той е и невероятна скица, която ни прехвърли страхотна енергия и в момента живеем втора младост“, сподели Николай Попов.

Много важно за твореца е да има баланс в работата, допълни той. "Когато се завърти колелото, в един момент може да се отпуснеш. А когато се отпуснеш, обикновено изпадаш от коловоза. За да не се получава това, трябва постоянно да работиш. Когато работиш постоянно, обаче, се случва да се преработиш и тогава пак изпадаш от коловоза“, каза той.

Феновете на "Обратен ефект“ са вече от няколко поколения. "Много е готино, когато видиш хора, които са доста по-млади, но стават вече нови познати физиономии“, призна вокалистът на групата.

До края на лятото "Обратен ефект“ има планирани 17 концерта. "Имаме доста мотосъбори, на които ще присъстваме. Това са едни от най-любимите ни места, тъй като и аз съм моторист. Това са хубавите открити сцени с хубавите открити хора и големия купон. Ще свирим на "Varna Rock Adventure“ и на "Hills of Rock“. На 2 август в Созопол очакваме да стане як купон“, каза още Николай Попов.