Равнището на разходите за отбрана на България, поръчките на американски изтребители F-16 за българските военновъздушни сили, политиките на Европа за осигуряване на собствена отбрана, съмненията за заобикаляне на енергийните санкции от страна на Русия, стабилността на демокрацията в България и проблемите с корупцията.

На тези въпроси отговаря министър-председателят акад. Николай Денков в интервю в предаването HARDTalk на BBC, видя "Фокус".

Водещият не подмина и темата за разногласията около поста министър на външните работи след планираната ротация в българското правителство.

Премиерът Николай Денков увери, че българското правителство прави всичко възможно, за да предотврати възможно заобикаляне на санкциите срещу Русия.

Той отговори на въпрос относно съмненията около дейността на "Лукойл - Нефтохим". Денков отбеляза, че често се отправят твърдения в тази област, които след това не са подкрепени с доказателства, и добави:

"На национално ниво в рамките на европейските регулации ние правим всичко необходимо, произтичащо от тези изисквания, но това не е достатъчно, защото проблемът е преди всичко на европейско ниво, а не толкова и на ниво отделни държави, включително и България“.