Починал е Стамен Горчев, известен покер играч и един от първите българи, които се занимаваха с биткойни.

Горчев се занимава със софтуерно инженерство, през 2004 г. се съсредоточава върху кариера в покера. Известен е с това, че е основател и собственик на популярните сайтове hash.bg и crypto.bg.

Погребението ще е на 14 април на гробищата в столичния кв. "Бояна".

Стамен завършва Стопанския факултет на Софийски университет през 1996г., а после продължава образованието си в Германия. Работи две години по докторска дисертация в сферата на банковия риск мениджмънт. След това започва работа в Accenture (Anderson Consulting) в Мюнхен. По-късно работи като софтуерен инженер в start-up компания в Щутгарт. Точно преди 20 години – през 2004 г. той напуска, за да живее от игра на онлайн покер. Завръща се в България през 2005 г. и скоро след това основава първия у нас покер портал, емблематичният сайт igrach.com.

Това е преломен момент, който поставя началото на така нареченото българско покер общество. Започват да се организират все повече турнири, появяват се много нови играчи, които се учат и подкрепят в израстването си чрез форуми, появяват се и обучителни материали на български език. Стамен Горчев е в основата на голяма част от всички по-значими процеси и събития в тази сфера, пише още BetNews.