Единият от обвиняемите за организираната престъпна група в Агенция "Митници" - Марин Димитров, е бил откаран в "Пирогов" преди да бъде гледана мярката за неотклонение на тримата задържани днес в Софийския градски съд.Поради влошеното му здравословно състояние мярката на Димитров няма да се гледа днес. 

Това съобщи съдия Тони Гетов преди началото на заседанието на съда. 

Наблюдаващият прокурор поиска постоянно задържане под стража на четиримата обвиняеми. Мотивите за това, че от направените разпити на свидетели и служители на ДАНС са придобити данни, от които може да се направи обосновано предположение за извършена престъпна дейност от обвиняемите и престъпни връзки между тях. Според изложените доказателства от наблюдаващия прокурор Банкова е била в схемата още преди да бъде повишена на поста директор на Агенция "Митници". 

Припомняме, че директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова бе задържана на 3 април заедно с Марин и Стефан Димитрови, а на следващия ден им бе повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда.

Тримата бяха задържани при акция срещу контрабандния канал Никола Николов - Паскал. Никола Николов - Паскал е обявен за издирване.

На Петя Банкова е повдигнато и ново обвинение, че в края на месец март е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков като началник на митнически пункт "Лесово", същият е бил понижен. На негово място е назначила за началник Мирослав Сарандев.