Специално пътуване с влак с парен локомотив организира БДЖ за любителите на влаковете на 3 юни в събота по маршрута София - Копривщица - София, съобщиха от БДЖ.

Парният локомотив 01.23 ще потегли с атракционния влак от Централна гара София в 09:00 ч. и ще пристигне в гара Копривщица в 11:57 ч., след кратки престои по някои гари, разположени в красиви местности в Балкана.

След пристигането в гара Копривщица за пътуващите с влака ще бъде осигурен автобусен транспорт от гарата до града и по време на престоя си ще имат достатъчно време да се пренесат в пропития с патриотичен дух и богат на забележителности архитектурно исторически резерват. По време на пътуването за всички присъстващи в специално организираната за тях композиция ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници. Атракционният влак ще тръгне от гара Копривщица обратно към Централна гара София в 16:40 ч., където ще пристигне в 19:26 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Копривщица - София е 76 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени.