"Очевидно голяма външна политика няма да се прави. Ако искаме да има следа във външната политика, начело трябва да бъде личност, която е силно позната. Очевидно Черна гора, чийто посланик наш посланик там беше настоящият служебен външен министър Стефан Димитров, не е наш приоритет и това е човек, взет ад хок". Това заяви арабистът Владимир Чуков пред NOVA NEWS. Думите му са часове след смяната на номинирания за служебен външен министър - Ивайло Ценов, който беше сменен от Стефан Димитров Димитров. 

Според международника, Димитров след края на служебния кабинет вероятно ще отиде на задграничен мандат. "Мисията на външния министър е да бъдат разнесени машините за гласуване в чужбина за предстоящия вот", каза Чуков.

Относно конфликта в Близкия изток той каза, че израелските войски са се оттеглили от Рафа. Има един кордон между Северна и Южна Газа. "Хамас" иска всички жители да се върнат в Ивицата, а Израел казва – без мъжете, само жените и децата. Кордонът от израелски войници ще проверява дали тези хора са членове на "Хамас".