Vivacom пуска в своите търговски обекти и в онлайн магазина си новия смартфон за мрежата от пето поколение Samsung Galaxy A13 5G, съобщиха от компанията. Моделът може да бъде закупен на изплащане за 36 месеца на атрактивната цена от 10,98 лв. на месец, в комбинация с 2-годишен абонамент за тарифния план Unlimited 50. В добавка към него потребителите ще получат и защитно стъкло. Смартфонът поддържа 5G мрежи и e напълно съвместим с мрежата от пето поколение на Vivacom, която е най-голямата в страната с покритие в над 530 населени места и курорти.

Тарифният план Unlimited 50 включва неограничени мегабайти за мобилен интернет, неограничени минути за разговори, SMS-и и MMS-и в България и в роуминг в ЕС. В добавка планът предлага достъп до музикалната услуга TIDAL и до телевизионната платформа EON с над 60 канала, включително DiemaXtra, MAX Sport Plus и Arena Play за първите 6 месеца от договора. Тарифата се предлага на цена от 30,99 лева на месец, в комбинация с фиксирани услуги.

Samsung Galaxy A13 5G се отличава с 6.5-инчов Инфинити-V HD+ дисплей с резолюция 1600 x 720 пиксела и 90Hz честота на опресняване. Устройството разполага с тройна основна камера с 50 MP основен сензор и два 2 MP сензора (един за дълбочина и един за макро снимки), както и предна камера с резолюция 5 MP. Моделът се предлага с 64 GB вътрешна и 4 GB оперативна памет, както и слот за карта, с която може да се добави до 1 TB памет.

Устройството се задвижва от осемядрен Mediatek Dymensity 700 процесор.. Освен 5G мобилни мрежи, смарфонът работи също с безжичните стандарти Wi-Fi, Bluetooth и NFC, и поддържа GPS позициониране. Капацитетът на батерията е 5000 mAh и поддържа 15W бързо зареждане, а операционната система на устройството е Android 12. Сред останалите му екстри са страничен сензор за пръстови отпечатъци, 3.5 мм жак за слушалки, Dolby Atmos, както и слот за две SIM карти.