След като се почисти всичко в село Слатина, държавата трябва да вложи огромни средства, за да възстанови инфраструктурата. Това каза Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония“, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Видях стотици българи от цяла България самоорганизирали се, купили кофи, лопати, материали, отделили свободния си ден – вчера беше национален празник – отделели свободния си ден, за да дойдат и да помагат на други българи, които са в беда. За съжаление видях и резултатите от тази стихия – къщите са под вода. На практика около 20-25 домове, това са доста семейства, унищожено е всичко в тях, останали са само самите сгради – цялата покъщнина, обзавеждане е унищожена“, посочи Стоянов.

"Специално в това село Слатина, където бях, то е и моето родно село, централната част на селото е унищожена, не в страни, а централната част – площадът, централната улица. Разрушени са и 4 моста в селото, един от които е свързващ с подбалканския път. Това го споделям, тъй като държавата тепърва ще има големи разходи в тази посока“, допълни той.

След като се почисти всичко и домовете на хората, и централната улица и площада, ще е нужно държавата да вложи огромни средства да възстанови инфраструктурата – пътищата, които са засегнати, вече не съществуват, обясни той.

"Не съществуват и 4 моста, от които един доста голям и дълъг. Той е над река Стряма. Всичко това трябва да се възстанови. Използвам гостуването при вас и да поздравя българския народ, който така се ангажира с пострадалите, със засегнатите семейства“, каза още Виктор Стоянов.

Евелина БРАНИМИРОВА