"Информационно обслужване" е компанията, която отчита резултатите. Оставката на зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов е много тревожен сигнал. Разчитаме прокуратурата да свърши работата си."

Това каза каза зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин за сезирането на главния прокурор по сигнал за съмнение в намеса в честността на вота и смяната на членовете на борда на компанията.

"Министърът назначава членовете на борда, според Кирилов не се е случило така. Не съм наясно с детайлите, затова сезираме главния прокурор. Никой не би трябвало да има интерес да създава съмнения за честността на вота. Затова искаме да се обясни какво се е случило. Това би трябвало да е сигнал за всеки един участник във вота", коментира още зам.-председателят на БСП.

Темя ня разговор бяха още и скандалите но конгреса на левицита, като според Вигенин не е имало.

"Такова уронване на престижа е недопустимо, затова партията взе мерки. Хората, несъгласни с ръководството, нямат подкрепа. Те не могат да разберат, че не предлагат никаква алтернатива. Ако има друга линия на политика, поведения, биха спечелили привърженици, но те нямат", коментира още той в ефира на bTV.

Вигенин заяви, че БСП няма намерение да прави коалиция с ГЕРБ.

"Какви коалиции ще правим - ще реши партията. Когато дойде моментът, Националният съвет ще даде мандат, всеки социалист ще каже да или не. Всички въпроси ще се решават открито и демократично", допълни още той.