"Лицемерието на ИТН и конкретно на Слави Трифонов постига безпрецедентни висоти.“ Това написа водачът на листите на “БСП за България“ в Пловдив и Ямбол Кристиан Вигенин в профила си във Фейсбук.

"Докато Слави Трифонов викаше "Македония" от диванчето, неговата министърка Генчовска договаряше т.нар. френско предложение. Докато депутатите на ИТН в Комисията по външна политика говореха срещу предложението, министър Генчовска го защитаваше. Докато в пленарна зала ИТН гласуваше против, министър Генчовска беше внесла предложение до Министерски съвет то да бъде одобрено от министрите. И нито веднъж Слави Трифонов не се разграничи от предложената и подкрепена от него министър Генчовска и нейните действия“, пише още социалистът и допълва: "Някой ден може да разберем и утешителна награда за добре свършената работа ли се оказа постът й на служебен зам.-министър на отбраната, но това е друга тема.“

По думите на Вигенин, Трифонов е лъгал всички месеци наред по темата Северна Македония, затова сега може само да мълчи.

"БСП има ясна и чиста позиция, отстоявана години наред, още преди ИТН да се появи на политическия терен. Тя беше защитавана коректно, конструктивно и ангажирано от периода на коалиционните преговори до самия финал на управлението. Остава валидна и днес. френското предложение за Северна Македония беше прието, въпреки БСП и всеки опит да се внушава друго е лъжа“, се казва още в публикацията на Вигенин.