Смятам, че ние като парламентарна група, макар и относително малка, постигнахме доста неща в 49-ия парламент. Отчетохме се наскоро пред избирателите си и се оказа, че за краткото време на съществуване сме внесли 19 законопроекта, постигнахме някои неща, които дадоха конкретен резултат. Това коментира депутатът от "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Като пример той даде увеличаването на наказанията за трафик на хора, което като резултат е довело до намаляване на този трафик.

"Виждаме как чрез законодателни мерки могат да се решават такива въпроси. Финалът на Народното събрание беше с това, че по наша инициатива и благодарение на наше предложение, което след това беше подкрепено от други формации, отложихме либерализацията на енергийния пазар за битови потребители, което засегна милиони хора в положителен смисъл", добави Вигенин.

Във времето показахме, че сме последователни и това е част от изпълнението на нашата предизборна платформа, каза още пред БНТ той:

"Разбира се, когато си в опозиция, е много по-трудно да постигаш тези цели, но не се отклонихме нито веднъж. Нямаме нито едно гласуване в парламента, с което по някакъв начин да сме изневерили на това, което сме обещавали. Така, че в тази предизборна кампания влизаме с вдигнато чело", допълни Кристиан Вигенин.

Според него, това е най-слабият парламент като резултати, които е постигнал. Най-слабият, от гледна точка на решения за хората.