Служебното правителство постави висока летва, която се надявам следващият кабинет не само, че ще прескочи, а и ще увеличи нейната височина. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас в Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов“, предаде репортер на "Фокус".

"Моят вот днес е изцяло положителен. Гласувах за това да се преодолее политическата криза, за това да няма повече предсрочни избори, да се формира стабилно мнозинство и правителство и да решават най-важните проблеми за хората", заяви тя.

По думите й страната е стабилна в условия на криза. "Да, има важни неща, които трябва да се решават, най-вече с цените и доходите на хората. Това трябва да бъде първата задача на следващото Народно събрание, бързо да бъде избрано ръководство, за да може да бъде приет веднага бюджет. Той да бъде приет, а оттам нататък да се формира и правителство, коментира Йотова. 

"България, ако я сравним с останалите европейски страни, е на средно ниво, даже е в горната граница и по отношение на цени на горива, и по отношение на други кризи. Надявам се на това да се продължат добрите практики от служебния кабинет", добави Йотова.