Вежди Рашидов отново се впуска в политиката. След като се беше отказал, той отново ще бъде кандидат за народен представител и ще води листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област, предаде БНТ.

Това заяви в Русе самият той. Председателят на 48-ото Народно събрание каза, че отново се отдава да помага на екипа, с който е бил досега и ще направи всичко възможно, за да убеди хората, че пътят е да изграждаме.

"В листа ще участвам поради номинациите, които са издигнати. Имам номинации много в София, имам номинации в Пловдив, където три години съм се явявал и сега поемам водач на листа в Пловдив област. Защото аз така съм възпитан – да уважавам хората, с които съм работил, в труден момент да не ги изоставя, това беше молбата. Да, трудни избори предстоят, тежки ще са и имаха нужда от моята старост, авторитет или каквото ще го кажете", обясни Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов беше в Русе в качеството си на скулптор. Заедно с колегата си Красимир Ангелов изграждат бюст-паметници на Васил Левски и Христо Ботев, които ще бъдат монтирани в град Две могили.