Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС), като преди това направи обръщение към депутатите, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя, посочи Рашидов. Апелирам към всички вас - вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас, каза той.

"Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, заяви Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

Ето че дойде краят на 48-ото Народно събрание - край неочакван и предизвестен, отбеляза Вежди Рашидов. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастния народен представител с надежда след серия от крясъци, обиди, противопоставяне да опитаме да намерим разбирателството, баланс между желаното, настоящото, възможното и преплитайки порива, опита и познанието, да направим заедно крачка напред, посочи той. И като че ли в първите мигове стана магията, но уви, както винаги, илюзията беше кратка. Потопихме се отново в познатата антиутопия - процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и пак взех да се питам, колеги: "Така докога?", каза председателят на НС.

Вежди Рашидов отбеляза, че е поел отговорността да е председател на този парламент, вярвайки че с авторитета си може да помогне да работи усърдно, да се успокоят страстите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна спирала. Но се оказа, че пак сме изправени пред пореден избор и пак се питам: "И така докога, колеги?", добави той. Според него народните представители трябва по-често да се замислят какво правят тук и какво оставят, дали рушат или съзидават.