България е на прага на приемането в еврозоната и тази тема вълнува не само специалистите, но и обикновените хора. Това заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов на откриването на кръгла маса "Българската икономика на прага на еврозоната", предаде репортер на Радио "Фокус“.

Рашидов посочи, че за експертите това е ясна и лесно разбираема тема, но за хората, които не се специалисти по икономика тази тема подвига много въпроси и такива открити форуми са от особена важност посочи той. Рашидов отбеляза, че според него страната ни е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген. "Ние тези две години много сериозно критикувахме себе си. От сутринта започвахме с престъпления, с бежанци, с катастрофи, със съдебна система. Ние имахме доста грешен подход през тези две години“, подчерта той.

"България изпълни всички критерии за Шенген. България не заслужава да бъде унижавана и обиждана по този начин. Българските граници се пазят добре. Това е част от моето лично мнение и ако не влезем искрено ще съжалявам защото това ще бъде отново един дълъг период на чакане“, подчерта председателят на Народното събрание.

Организатор на кръглата маса "Българската икономика на прага на еврозоната" е Център за развитие и политики (ЦРП). Събитието бе открито от председателят на ЦРП о.р. генерал Константин Попов.

Повече можете да научите от видеото.

Евелина БРАНИМИРОВА