Грижата на държавата за карловските села се изчерпва с разпределяне на дарителските средства. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ депутатът от "БСП за България" Веска Ненчева.

"Вече сме на прага на зимата, над 300 къщи са пострадалите семейства и никой нищо не е получил, освен 375 лв. от социалната агенция и разпределението на тези дарения. Нищо конкретно от държавата аз не виждам", коментира тя.

По думите й проблемите не се решават, а се трупат един след друг. Тя изтъкна, че трябва да се прекрати противопоставянето на украинци и българи, защото е необходима концентрирана грижа. Депутатът от левицата обърна внимание, че е създадено усещане, че всичко е спокойно и нещата са както трябва, а нещата не са такива в действителност.

"Ние имаме един враг и този враг е бедствието. Ние трябва да сме обединени, а не противопоставени в това. Трябва да вървим в една посока срещу бедствието, защото никой не е застрахован", подчерта Ненчева.

"Разговорът с Румен Радев беше достатъчно конструктивен от наша страна и ясен, защото позициите, които винаги сме преследвали, са били последователни. До 31 октомври служебният кабинет трябваше да предложи по закон нов бюджет. Уж имаше такъв подготвен, в един момент решиха, че няма да вкарват бюджет, но това затлачва процесите в ситуация на криза и инфлация", смята тя.