"Моралът е доброто“ е най-гледаният български документален филм в киносалоните в България. Това каза сценаристът и режисьор на филма Веселин Диманов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Филмът проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. В него са включени 40 интервюта и 32 личности, които разказват за юриста. Представени са и непубликувани досега архивни кадри и документи, обясни сценаристът и режисьор на документалния филм. 

Веселин Диманов отбеляза, че в процеса на работата по филма и срещите му с близки, колеги, приятели и съмишленици, студенти на Кристиан Таков му е направило впечатление, че всички го описват по сходен начин. "Уникално е да видите толкова много хора да говорят по един и същи начин за този човек, което означава, че той е бил на правилното място, вършел си е работата добре, с любов и с нужното уважение към студентите“, коментира той.  

По думите му в момента в България няма личности, които да умеят да обясняват процесите по разбираем за всички начин, лесно, достъпно. "Това е едно от нещата, които правеха Кристиан Такев уникален. Той с някои изречения може да каже толкова много, че да остави ясна следа след себе си. Всичко, което е говорел през годините, е абсолютно актуално и днес. Липсата на държавност е в основата на всичко това, което виждаме и днес“, коментира Диманов. 

Днес е последната прожекция на филма в Дома на киното.