"Това е пиар, който се опитват да си направят с тази възрастна жена. Тя е на 91 години и не е оставена без държавна подкрепа, но за да заемаш пост съветник, трябва да притежаваш определени качества. Никой не трябва да има съдбата на Роска и да рови в кофите на боклук", това заяви служебният министър на спорта Весела Лечева по повод уволнението на лекоатлетката Роска Станчева, която заемаше пост в Министерството на спорта. 

"Дадени организации получават десетки, стотици хиляди левове, без никакъв административен опит. Нямаше как да не назнача проверка. Имаше организация, която бе създадена в деня, в който е подала заявление за финансиране, и е била одобрена от министърът в оставка", каза Лечева пред БНТ. 

"Моята цел не беше да се занимавам с кадрови назначения. Всекидневно имам разговори с всички федерации, всички те искат да бъдат финансирани. Важно е да се знае как се разходват средствата в спорта. Ако бившият министър е загрижен за ветераните, то трябва да има отделна политика за тях", коментира министърът. 

"Има неспирен диалог с федерациите. Основна задача е за мен да внеса спокойствие и сигурност. Винаги искам техните мнения по отношение на законодателството в областта на спорта, така че те да бъдат максимално ефективни", каза още Весела Лечева.