Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в откриването на сезона в зимния ни курорт Банско, съобщиха от пресцентъра на Министерството на спорта. То се проведе с присъствието на ски легендите Мария Рийш и Марк Жирардели.

Пред гражданите, които се събраха на централния площад, Лечева каза, че е горда от факта, че Банско години наред защитава реномето на страната като отличен домакин на състезания от световен ранг. Тази зима курортът е домакин на старт от Световната купа в сноуборда с участието на звездата ни в дисциплината Радослав Янков.

"Всяка година милиони по цял свят гледат стартовете от Световната купа. Ние, като Министерство на младежта и спорта, не може да не се гордеем, че Банско се утвърди като един от най-добрите домакини“, посочи Весела Лечева.

Отличията, които получава курортът показват, че се доказва и се развива, каза от своя страна министърът на туризма Илин Димитров.

Преди церемонията на площада Лечева беше гост на кмета на града Иван Кадев, където бяха обсъдени актуални теми, свързани със зимните спортове.