Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди състезатели по спортна стрелба, кану-каяк, бадминтон, акватлон и биатлон за успехите на световни и европейски първенства.

За сребърното отличие на Европейското първенство по спортна стрелба във Вроцлав, Полша почетен плакет получи Антон Ризов.

Йоана Георгиева бе отличена за европейската титла при 23-годишните на 200 м каяк и бронзовия медал в същата дисциплина на Световното първенство до 23 г. в Сегед, Унгария. Награди получиха и останалите медалисти от Европейското по кану-каяк до 23 г. в Белград, Сърбия – Радослав Стефанов и Веселин Вълчов (сребърен медал, К2 1000 м) и Преслав Георгиев (бронзов медал, C1 200 м).

Отличени бяха още Калояна Налбантова – европейска шампионка по бадминтон при 19-годишните от първенството в Белград, Сърбия, Александър Божилов – сребърен медалист на Световното първенство по акватлон до 19 г. в Шаморин, Словакия и трети на Европейския шампионат до 19 г. в Билбао, Испания, както и Лора Христова – бронзова медалистка при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Руполдинг, Германия.

"Поздравявам ви за извоюваните медали. Това е най-доброто доказателство за добрата работа на състезатели, треньори и ръководители. В България расте едно талантливо младо поколение, с което можем само да се гордеем. Пожелавам ви бъдещи успехи в предстоящите състезания. Ние ще ви подкрепяме във всяко ваше начиние, за да можете да покажете вашия потенциал“, каза министър Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта награди и треньорите по спортна стрелба – Таня Ризова, по кану-каяк – Цветан Иванов, Леонид Деревинко, Милко Казанов и Цвета Демирева, по бадминтон – Стилиян Макарски, по акватлон – Борис Божилов и по биатлон – Адам Колоджиейчик.

По време на церемонията председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев връчи плакет на министър Лечева за подкрепата, която ММС оказва на спорта.