Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетни плакети ансамбъла по художествена гимнастика за титлата в многобоя и златния медал на три ленти и две топки, извоювани на Световното първенство по художествена гимнастика в София, главната треньорка на ансамбъла Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева – помощник-треньорки, съобщиха от пресцетнъра на Министерството на младежта и спорта.

"От името на Министерството на младежта и спорта изразявам чувство на гордост и радост от постигнатите ваши успехи. Поздравявам ви за мъжеството, което проявихте по време на вашата красива и изящна игра, за всичко, което дадохте на българската публика. Вие доказахте, че в днешно време България има своите герои. А г-жа Раева показа, че българският спорт може да се изкачи на олимпийския връх, потвърден и на Световното първенство в София“, каза министър Лечева при награждаването и пожела на нашите гимнастички успехи в бъдеще и на Олимпийските игри в Париж.

"За нас е огромна чест, че сме при Вас. Благодаря за изключителните думи за нашата работа. Уверявам Ви, че ще дадем всичко от себе си да печелим златни медали до Олимпиадата в Париж“, каза Илиана Раева.

За бронзовия медал в многобоя и трите сребърни отличия на отделните уреди на Световното първенство в София плакет получи гимнастичката ни Стилияна Николова.

Почетен плакет беше връчен и на Боряна Калейн за сребърния медал в многобоя, титлите на лента и топка, бронза във финала на обръч и златото в отборното състезание на Европейското първенство в Тел Авив, Израел.

За постиженията на нашите гимнастички с почетни плакети на ММС бяха отличени също Бранимира Маркова – главен мениджър на националния отбор – индивидуално, Валентина Иванова – лична треньорка на Стилияна Николова, и Марияна Памукова – лична треньорка на Боряна Калейн.

Министър Лечева награди с плакет председателя на федерацията Илиана Раева за приноса й към развитието на художествената гимнастика и успехите на българските състезателки. Капитанът на националния ансамбъл Женина Трашлиева поднесе букет на министър Лечева от името на отбора и на федерацията.