Министър Весела Лечева награди с почетен плакет ректора на НСА проф. Николай Изов по случай 80 години Национална спортна академия "Васил Левски“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. 

В тържественото отбелязване на годишнината от основаването на академията взеха участие президентът Румен Радев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов, бивши ректори, преподаватели, студенти, дипломати, представители на институции, общественици, журналисти.

"Приемам този юбилей с особено чувство на гордост. Като служебен министър на младежта и спорта съзнавам безспорните заслуги на първото и единствено специализирано висше спортно училище за успехите на българския спорт. Многобройни са успехите на български състезатели и треньори, записали със златни букви имената си и останали в историята на световния и европейския спорт. Безспорни са заслугите и на НСА, възпитала квалифицирани треньори, специалисти, преподаватели и ръководители в областта на спорта. Ваша е заслугата, скъпи преподаватели и затова казвам, че с особено чувство на гордост приемам този юбилей. 80 години са повод за равносметка, анализ, но и повод да се поздравим с постигнатите успехи и постижения в спортната наука и образование“, каза министър Весела Лечева.

Весела Лечева добави, че чувства Националната спортна академия като свой дом и изтъкна, че висшето училище има съществен принос за нейното развитие.

"Приемам този празник с особено чувство на гордост, защото съм възпитаник на НСА "Васил Левски“ и знам какъв голям принос има Академията за изграждането ми не само като спортист, но и като ръководител в българския спорт“, добави Лечева.

"Скъпи преподаватели, скъпи студенти, пожелавам ви да бъдете все така отдадени в мисията ви за развитие на българската спортна наука и образование. Успех на всички, гордейте се с Националната спортна академия "Васил Левски“, завърши министърът на младежта и спорта.