Великденски надбавки да има за всички пенсионери, за хората с инвалидни пенсии и за майките в майчинство. Всичко друго е сегрегация и евтин предизборен популизъм. Спрете да разделяте българското общество! С тази позиция излиза ръководството на ВМРО и отправя апел към Бюджетната комисия в парламента, която днес трябва да обсъди предложението на ГЕРБ-СДС и ДПС пенсионерите "под линията на бедност“ да получат по 75 лв. за Великден, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето какво се казва още в позицията на партията на Красимир Каракачанов:

"Ние от ВМРО считаме за напълно необосновано само тази определена група да получи финансова подкрепа за Великденските празници. Майките, които са по майчинство, през втората година получават пари под минималната работна заплата, а пазаруват за децата си от същите магазини със спекулативно високи цени, от които пазаруват и пенсионерите. Хората с увреждания, които получават т.нар. "инвалидни пенсии“, също взимат минимални пари, а са принудени с тях да си заплащат и скъпите лекарства, ако ги намерят в аптеките. Защо за тях няма помощ?

Ситуацията е абсурдна и не е нормално да се предлага подкрепа за една уязвима група, а другите да бъдат оставени на произвола. Ами майките на децата с увреждания? Те нямат ли нужда от помощ да купят лекарствата, даже не повдигаме темата за яйца и агнешко за Великден?

Обръщаме внимание и на факта, че за пореден път финансовият министър Асен Василев се е обявил "против“ по принцип, "защото НОИ няма от къде да вземе парите за тези надбавки“.

А къде са парите на държавата, г-н Василев?

Когато ситуацията е стигнала до задънена улица във всички сектори заради шанаджийското управление на едни пълни аматьори, то има два изхода – или се връщат "усвоените“ пари, дадени не по предназначение на "свои хора“ и се подпомагат уязвимите групи, но не тези от малцинствата с бизнес в сферата, а на истински нуждаещите се, или не се дава нищо на никого, но се излиза с ясен отчет къде са отишли всички буферни средства, които биха могли да бъдат използвани за подобни надбавки.

Всичко друго е фалш, сегрегация и евтин предизборен политически ПР, правен през националните медии, отново на гърба на данъкоплатците", завършва позицията.