Движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала "Тракия“ в посока Бургас ще бъде ограничено за шест часа днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ). Временната организация е поради очаквания интензивен трафик в края на седмицата.

Ограничението ще бъде в сила от 8:00 до 14:00 часа.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при 20-ия км на автомагистралата, припомнят от АПИ.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на автомагистрала "Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел“ – при 23-ия км.

До 19 май движението по магистралата при 119-ия км в посока Бургас ще се осъществява само по изпреварващата лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка.