Важно е в момента да се справим с икономическата криза. Предстои всички заедно да работим по овладяване цените на хранителните продукти, което в момента е ключово за потребителите. В момента инфлацията се повишава от хранителните продукти. Предстоят работни групи да работят, за да наложат такива мерки, с които да се ограничат неправомерно повишените цени. Това каза Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива на брифинг пред журналисти след срещата в Министерски съвет с премиера Гълъб Донев, предаде репортер на "Фокус“.

"Разисквахме и Плана за възстановяване и устойчивост,  и програмите, които предстоят да бъдат стартирани – това получихме като уверение от министрите. За малкия и среден бизнес е важно да започне и процесът по дигитализация. Час по-скоро трябва да бъдат стартирани програмите по ПВУ, за да може бизнесът да може да реагира, да дигитализира своя бизнес, за да има европейско представителство“, допълни Бакларова.

"Не на последно – Законите за зелената сделка, да се подпомогне бизнесът чрез информираност, за да може България да има една развита зелена икономика. Вярваме, че в следващите няколко месеца ще успеем да стартираме добри практики за подкрепа на бизнеса“, в заключение каза Бакларова.