"Аз направих доста непростими грехове спрямо дълбоката държава в България и те нямаше как да ми простят един телефонен разговор. Да, той е груб, емоционален може да е. С него разполагат срещу мен. Готов съм да стана жертва на прокуратурата, за да покажа на българите, че ние не трябва да се страхуваме. Не трябва да се страхуваме да говорим истината за Пеевски, не трябва да страхуваме да говорим истината за Борисов".

Това коментира Радостин Василев, който сам се отказа от имунитета си, след като му беше поискан от Иван Гешев.

Василев коментира още, че е основен противник на главния прокурор и на системата в този ѝ вид. Той заяви, че е готов да стане жертва на прокуратурата.

"В изслушванията в Народното събрание аз съм бил един от малкото, които се осмелявахме да попитаме главния прокурор за неговата работа или не работа, или бездействие. Действията ми като министър на спорта накърниха страшно много интереси на господарите на нашия главен прокурор, които си го избраха. Днес се отказаха от него, а напускането ми на ИТН наруши огромни интереси. Днес виждате ИТН са основни съюзници на ГЕРБ със своите 11 депутата, които аз наричам метастаза, която обикаля парламента", добави той.

Василев заяви, че няма да спре да говори истината и че телефонният разговор, за който очаква да получи обвинение, е бил изваден от контекст, съобщиха от bTV.

По думите му е твърде вероятно да се подкрепи кабинет на ГЕРБ: "Въпреки че хората бяха на площадите преди две години, именно за да предотвратят участието в политиката на тези партии ДПС, ГЕРБ, БСП. Не мога да прогнозирам, но е твърде вероятно."

Василев коментира още, че от ПП-ДБ са категорични, че няма да подкрепят мандат номинацията за премиер на ГЕРБ за премиер Мария Габриел и правителство с първия мандат.