След като спецполицаи обискираха имота на Васил Божков на столичната улица "Московска" бизнесменът направи коментар пред медиите, предаде репортер на "Фокус"

Божков определи като "политическа репресия" акцията на прокуратурата и МВР в имотите му и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров и неговото убийство.

"Нямам взаимоотношения с Алексей Петров, казвал съм го на три пресконференции. Нито сме имали общ бизнес, нито сме имали нещо "за" или нещо "против". Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. "Дунав" не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020година. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал", каза Божков.

"Нищо не e иззетo, те още 2020 иззеха всичко. Тук е празно - с игла да минеш, няма какво да закачиш. Казаха, че търсят документи за фирми, с които нямам нищо общо. Забравих имената им, ако държите - ще ги потърся. Ако мислите, че имената на тези фирми ви говорят нещо, на мен нищо не ми говорят", допълни той.

Божков посочи, че готви нов политически проект "Всички срещу хунтата".

"В България има хунта от двама души - Пеевски и Борисов и прилепени към тях останалите. И създадена изкуствена опозиция в лицето на "Възраждане", каза още бизнесменът.