Ако съм на власт, ще забраня хазарта, вреден е. Нищо няма да ѝ стане на държавата без хазарт. Аз съм бил в хазарта и знам как ще се справя. Това каза Васил Божков по време на учредяването на националното движение "Център", предаде репортер на "Фокус".

За войната в Украйна

На въпрос за войната в Украйна Васил Божков отвърна, че позицията на неговото движение е против войната: "Извършват се зверства и от двете страни".

За колекцията

"С моята колекция се отбеляза приемането на България в ЕС. Сега е конфискувана. Ще направя музей в бъдеще", каза Божков.

За Божанов - Нотариуса

"Рибата се вмирисва от главата. Има много като Нотариуса и Пепи Еврото. Трябва да се започне от горе надолу", е мнението на Божков.

За делата срещу него

"Делата въобще не ме притесняват. Всички видове мерки траят 8 месеца. Когато не си направил нищо, какво може да те притеснява. Затова се прибрах съвсем спокойно", посочи Божков.

За бъдеще в политиката

"В центъра сме, защото всички се обединяват около нас. За избори в бъдеще - времето ще покаже. Това движение е политическо, естествено е да гледаме натам. Искаме разпускане на парламента и оставка на това измислено правителство", казаха от "Център".