Изненадата "Величие" е изненада само по отношение на конкретните личности, но подобна реакция като течение се очакваше. Отвращение от мейнстрийм говоренето; остракирането на всеки, който си позволи да мисли, а не преповтаря като папагал спуснатите отвън опорки. Това написа във Фейсбук Ваня Григорова.

"Нямаш право да виждаш, нямаш право да усещаш и да сочиш разпада, имаш право само да поклащаш глава. И манипулативните медийни репортажи, с които се цели очерняне на Величие, не помагат.

Да, тези вождове са абсурдни. Да, те говорят едно днес, утре друго. Сочат недъзите, но нямат никаква идея (а може и да не искат) как проблемите да бъдат решени. Но и хората вече не искат да слушат как. Искат някой да ги върне към корените, искат здрав фундамент сега и веднага, защото се чувстват откъснати и захвърлени. А геополитическият акцент е само щрих и още един начин за разграничаване от разпада.

Живеем в тежка цензура и отпорът вече трудно може да бъде предвиден. Революция няма да има, ще има лудост. Вече я има", пише още Григорова.