Вчера имаше среща между министър-председателя и представители на социалните партньори, на която отново поставихме темата за минималната работна заплата. За съжаление не виждаме разбиране от страна на правителство. Това е една от причините на 11 ноември да правим протест с автомобили. Така че на 11 ноември, уважаеми съграждани, София ще бъде блокирана. Това заяви в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова.

По думите й все още се уточнява маршрутът.

Според Ваня Григорова замразяването на минималната работна заплата при големия ръст на инфлацията означава, че гражданите ще платят цената на кризата.

"Дали управляващите ще чуят? Техен избор. В крайна сметка те много добре знаят, че не само не трябва да се замрази, минималната работна заплата следва да стане поне 850 лева. И това са наши искания, поне на "Подкрепа“, далеч преди дебатите по актуализацията на бюджета в средата на годината, вероятно си спомняте. Защото още тогава тя трябваше да стане толкова. Тоест, още тогава говорихме, настоявахме за увеличение на минималната работна заплата. Г-н Асен Василев каза: "Не може“, каза още тя.

Ваня Григорова посочи, че поведението на министърът на финансите е възмутително и е провокация към социалния мир.

Тя подчерта, че в България има огромно неравенство и разслоение.

Габриела ГАНЕВА