През нощта ще бъде предимно облачно. Само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°, предаде за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Христо Христов от НИМХ.

Утре ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици.

Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони малко по-високи, в София 1-2°.

По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби валежи предимно от дъжд и са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 27.01.2023, 28.01.2023 и 29.01.2023

През следващите дни ще се задържи облачно, с валежи. В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна - сняг, по поречието на Дунав - дъжд и сняг. Остават условията за поледици. Значителни по количество ще са валежите в централната част от страната. В Югозападна България само на отделни места ще превали слаб сняг. В източните райони вятърът ще е умерен от североизток, в западните - предимно слаб от северозапад.

Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните - от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието. През почивните дни от север ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат, в западната част от страната с градус-два, в източната - с четири-пет градуса. Валежи ще има на места, главно в Северна България и планините, ще са предимно от сняг, в събота в североизточните райони - от дъжд и сняг.